Klubbregler Skriv ut E-post
mandag 28. januar 2008 14:10

Som medlem må du forholde deg til klubbreglene, les de derfor nøye og følg dem. Disse ligger på hjemmesiden vår.

Klubbregler for Arendal Kajakklubb

1. Generelt
    Som medlem må du overholde klubbens lover og regler. Det er en forutsetning at du er svømmedyktig og at du gjør deg kjent med bruk av kajakk, før du benytter deg av vårt utstyr. AKK har ansvar for å tilby deg en sikker padleopplevelse, du har ansvar for å følge vårt reglement.
  2. Båtplass

Alle medlemmer kan søke om båtplass for privat kajakk. Forutsetningen for å beholde tildelt båtplass er at du padler en del i løpet av sesongen. Båter skal merkes med eiers navn inni cockpiten.
  3. Forsikring
    Båter som oppbevares i klubbhuset og som tilhører medlemmene er ikke dekket av klubbens brann- og tyveriforsikring. Vi anbefaler på det sterkeste at du låser kajakken din forsvarlig. Klubben har ikke ansvar dersom uvedkommende benytter seg av private båter.
  4. Nøkkel
    Nøkkel til klubben får du utlevert når kontingenten er betalt. Dersom du er nytt medlem og ikke har tatt et introduksjonskurs tidligere, må du ha et slikt før du får nøkkelkort og dermed tilgang til våre fasiliteter. Klubbhuset skal alltid være stengt når det ikke er noen i klubben. Alle medlemmer er ansvarlige for at alle dører som skal være låst, er det. Vis ansvar for klubbens og medlemmenes eiendeler.
  5. Klubbåter til utlån
    Klubben har en del båter til utlån for medlemmene. Det er utarbeidet egne regler for lån av klubbåter (se under.) Videre er det en forutsetning at du som er nytt medlem, har tatt et instruksjonskurs hos oss (eller annet sted som tilbyr slikt kurs i regi av Padleforbundet), før bruk av vårt utstyr. Da vil du være bevisst behandling av utstyret, kunne grunnleggende padleteknikk, samt gjøre kameratredning.

Regler for bruk av klubbåter

AKK har en del klubbåter til utlån for medlemmer. Ukyndig bruk kan føre til ulykke, sett deg derfor inn i disse reglene. Disse er laget for å gjøre padlingen sikrere for deg.

1. Alle som bruker klubbens kajakker skal signere for dette i låneboken før tur. Der skriver man navn, dato, klokke ut/inn, båtnummer og eventuelle skader/defekter på kajakkene.
  2. Er du under 15 år, må du ha med deg en padle-erfaren voksen over 18 år, ved bruk av kajakk.
  3. Det er ikke tillatt å ha med en gjestepadler som ikke er medlem i AKK.
  4. Velg en kajakk som passer ditt ferdighetsnivå. Følg fargekodene som viser kajakkenes stabilitet. Ta også hensyn til vær- og bølgeforhold når du velger båttype.
  5. Forsikre deg om at kajakken er sjødyktig. Sjekk at det ikke er hull i den eller andre skader. Sjekk spesielt at lastelukene har lokk og at disse er tette, samt at skroget er helt. Skader/mangler skal umiddelbart rapporteres i låneboka, eller varsles båthallansvarlig i klubben.
  6. Du må kunne bruke utstyret riktig: ikke tøm kajakk for vann på land (da knekker den). Sitt aldri i båten på land (testing av sits/pedaler/sparkebrett gjøres på vannet). Påse at roret aldri berører brygge/land (legg kajakken på skrå ut over brygga, med akterenden over bryggekanten).
  7. Det er påbudt å bære vest på kroppen under padling.
  8. Etter bruk spyles kajakken og tømmes for vann. Legg den forsiktig tilbake på plass. Alle båter og plassene er nummerert. Legg åre og vest tilbake på plass.
  9. Utlån av kajakker er på dagbasis. Lån utover dette må det avklares med klubbens leder.

Link til Arendal Kajakklubb sine vedtekter

Sist oppdatert tirsdag 16. februar 2010 22:55