Program 2017

Banner

Samarbeidspartnere

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

AKK NyhetsmailReferat fra fellestur med Fjellsportgruppa 16-17 juni Skriv ut E-post
tirsdag 26. juni 2012 11:20

Den planlagte padle,- og fjellturen i Vestheiene måtte avlyses pga mye snø og is i fjellet. Imidlertid var det mange som ønsket seg en tur og planen ble derfor endret slik at vi fikk en padletur i nærliggende strøk. 8 deltakere var påmeldt og alle var klar for helgetur på tross av at værvarselet ikke var særlig lovende. Deltakere var: Dagfinn, Kåre, Inger Johanne, Nils Julian, Rune S, Audun, Ole og Preben.

Dette var en fellestur mellom Arendal kajakklubb og Fjellsportgruppa, men siden de fleste hadde egen kajakk var det ikke så mye klubbutstyr som ble brukt. Turen startet i Trevann ved Frolands Verk. Her fikk vi pakket ned i kajakken og heldigvis ble det oppholdsvær da vi startet. Rune fikk blåst i gang turen med sitt nye ”turhorn”!

Første del av padleturen gikk over Trevann og ut gjennom kanalen til Nidelva. Deretter fulgte vi Nidelva nedover forbi Oveland, Løddesøl, Messel før vi dro vestover (beklager; til styrbord) ut gjennom kanalen til Rorevann. Lunsj ble inntatt på en liten strand ved Messel. Nedover i Nidelva hadde vi motvind og mange tenkte nok med gru på hvordan det ville bli på Rorevann. Ikke så galt tenkt, for på Rore fik vi skikkelig motvind og gode bølger.

 Tur01 small

Vårt drikkevann Rore – begrepet ”Storm i et vannglass” har fått en ny betydning..

Kampen mot vind og bølger ble satt i gang og til slutt kunne vi sige i land på den idylliske sandstranda på Neset. Her fikk vi hvilt og tørket oss litt, nå hadde sola tittet fram!

 Tur02 small

Stranda på Neset i Rore

Etter en rådslagning bestemte vi oss for å padle videre inn i Syndle. Et alternativ var å overnatte på Neset, men vi kom frem til at det var litt tidlig å slå leir. Den korte elva mellom Rore og Syndle ble forsert og vi kom inn den det flotte padlevannet Syndle. Her er det mange flotte øyer og sandstrender, et eldorado for kajakk og kanopadlere! Vi hadde bestemt oss for å padle helt til syd enden av Syndle, til vannets største sandstrand Lundesanden. Siste del av vannet bød på mer motvind, med det ble likevel en flott tur oppunder Rossefjellet, her var det til og med en foss som kom ned fjellsiden!

Tur03 small

Vestlandsfjord ? – nei – Syndle!

Vel fremme på stranda ble lavvo og telt slått opp og utstyr ble båret i land. Sulten hadde igjen begynt å gnage og grillene ble gjort klare. I tillegg var Dagfinn salatsjef og svingte grønnsakskniven med stor presisjon. Kvelden ble tilbrakt dels i leiren og dels gående på stranden, - hvorfor? Jo, de lokale små innbyggerne (knott) likte ikke inntrengere og var ganske så plagsomme. Flere typer myggmiddel ble testet, men ingen fant vidunderkuren… Ved 23 tiden satte regneværet inn igjen og vi fant det best å krype inn i soveposen. Det ble en del regn i løpet av natten, men teltene stod heldigvis tørt. På morgenen hadde vi fortsatt litt yr, og dette skulle vise seg å være ideelle forhold for knotten… Frokost, nedtaking av leir og pakking gikk relativt fort og i løpet av en times tid hadde knotten jaget oss ut på vannet… Greit nok egentlig, - turleder trengte ikke å ”piske folket i gang” og vi hadde en relativt lang padletur foran oss.

Først gikk turen nordover i Syndle og gjennom elva tilbake til Rore. Videre til syd enden av Rore der vi gikk i land på Roresanden. Her tok vi i bruk kajakktrallene og gikk de 2 km ned til Landvikvannet. Vi hadde ikke med nok traller (samt at noen hadde lite luft i dekkene) og var derfor storfornøyd da sønn til Inger- Johanne kom med en bil og kjørte 3-4 kajakker ned til Landvikvannet. Før turen fortsatte var det klart for lunsj i båthavna i Landvikvannet. Nå stod Landvikvannet og Reddalskanalen for tur før vi kom ut i sjøen. Reddalskanalen er flott og padle, kan anbefales selv om det er litt ruskevær.

Vel ute i sjøen fikk vi endelig litt etterlengtet medvind. Vi padlet og surfet mot Grimstad, en lite stykke bakset vi litt med noen dønninger fra åpent hav, men alle taklet utfordringene flott. Vi begynte å fable om varm kaffe og nystekte vafler på Marivold camping, noe som gav nye krefter det siste stykke forbi Maløyene og inn Osterkilen. Til vår skuffelse var ikke kafeen åpen og kiosken hadde kun kald iskrem å tilby… ikke det ideelle når vi hadde padler mange timer i kjølig regnvær… Uansett, - en rast ble før vi satte oss i kajakkene og padlet gjennom Hesneskanalen og videre østover til Grefstadvika. Her kom den tidligere omtalte sønn til Inger-Johanne inn i bildet igjen. Han kom med en bil og vi kjørte sjåførene til Froland for å hente resten bilene og kajakktilhengeren. Litt logistikk med kjøring ”hit og dit” før kajakker og utstyr var tilbake i kajakklubben og på de enkelte bil- tak.

Takker for den flotte padleturen på nærmere 50 km og for godt humør til tross for litt ”ugreie” værguder! Spesielt takk til Inger-Johanne (og sønn) som ordnet transport og påtok seg å tørke lavvoen!

Mvh

Preben

Turkoordinator

Sist oppdatert tirsdag 26. juni 2012 11:50
 
Norwegian English French German Portuguese Spanish

Grasrotandelen

Banner

Faste tider

Bading på Stinta

Badesesongen er i gang! Hver fredag kl. 20.00 kan du bli med AKK på Stinta.

Tilbudet er gratis for alle medlemmer. Det er påbudt med badehette.

Kontaktperson AKK Inger 911 87 828.