Nye sikkerhetsrutiner i Arendal Kajakklubb Skriv ut E-post
onsdag 24. desember 2008 11:41

Arendal Kajakklubb innfører nye rutiner for å ivareta og forebygge sikkerheten i klubben. Målet er å ha mer oversikt og kontroll over klubbens virke på en sikker måte, samt tydeliggjøre viktigheten av dette overfor klubbens medlemmer.

Dette innebærer noen tiltak og endringer som klubbens medlemmer bør bite seg merke i:

• F.o.m 1.1.09 må alle nye medlemmer gjennomføre og få godkjent et introduksjonskurs. Dette kreves for å få tilgang til klubbens lokaler og utstyr. Klubben tilbyr kurs fortløpende.
  • Alle turkoordinatorer på onsdagsturer skal ha gjennomført og fått godkjent førstehjelpskurs, samt være godkjent som turkoordinator av styret. Vi tilbyr førstehjelpskurs annet hvert år.
  • Alle turkoordinatorer på dag- og helgeturer skal ha gjennomført og fått godkjent førstehjelpskurs, samt være aktivitetsleder (trinn fire på Padleforbundets Våttkortstige)
  • Bedre internkursing med Våttkort. Målet er at klubben selv har godkjente kursholdere, som igjen kurser AKK sine medlemmer. Vi vil med tiden kunne tilby et bredt spekter av kurs. Sjekk Pinsesamling på Merdø
  • Bassengtrening tilbys hver første fredag i måneden i vinterhalvåret. Kameratredning, rulle, selvberging etc trenes på i svømmehallen på Stinta.
  • Bedre merking av båter og utstyr
  • Bedre tilsyn i toppsesongen
  • Klubben har forfattet alt som omfatter sikkerhet i klubben i en egen sikkerhetspakke.

Sikkerhetspakken kan også lastes ned her.

Håper dere ser viktigheten av økt sikkerhet i klubben. På den måten kan vi sammen forebygge, og samtidig få mer igjen for padlingen!

Vennlig hilsen styret i Arendal Kajakklubb

v/ leder Julie Ørum