Kajakkturer med utgangspunkt fra klubbhuset Skriv ut E-post
onsdag 13. februar 2008 22:50

Hisøy rundt
En flott tur på 13 km hvor man kan oppleve litt av hvert. Elva med sine smale løp, koselige krinkler og kroker som bukter seg fram. Åpen sjø med fine badeplasser og mye båtliv. Her kan det være vindstille og flatthav, men også mye vind og stor bølger. Spesielt fra Havsøya og inn mot Galtesund kan det være en del dønninger. Man skal merke seg at det kan være en del strøm i elvas utløp.

Ramsøya rundt
En tur på 11 km i rolige omgivelser. Innaskjærs hele tida. Dette er den perfekte tur om det blåser en del og man ikke vil ut i bølgene. Man padler da bare i elva og ganske beskyttet område. Eneste åpne område er over Hølen og det er begrenset hvor ille det kan bli der.

Tur/Retur Helle
En fin og rolig tur i samme område som Ramsøya rundt, men man tar oppover det høyre elveleie isteden. Dette er et flott område for intervall trening om sommeren når det er mye båttrafikk. I dette løpet av elva er det begrenset med båttrafikk. Turen er på ca. 10-11 km. Man kan padle helt opp til Helle båtopplag før man må snu.

Bryllupsholmen rundt
Også dette i rolige omgivelser (13 km) i elva. Her kan man padle i smale sund og elveleier helt til man kommer ut i sjøen og da kan velge om man vil snu eller ikke. Her har man mange muligheter for videre veivalg.

Hasseltangen
For dem som vil dra litt lenger en Bryllupsholmen før man snur, så er Hasseltangen et godt alternativ. Totalt en tur på ca. 16 km tur-retur fra klubben om man padler gjennom elva. Padler man ut Galtesund vil det være nærmere 20 km.
Her er det en kjempeflott badestrand som er mye brukt om sommeren spesielt blant barnefamilier.

Mærdø
En fin tur på ca. 11 km hvor man padler ut Galtesund og bort til Merdø. Her kan man gå i land på en av strendene. På øya er det litt bebyggelse med en flott sti/gangvei som går fra vestenden og bort til kafeen. Denne øyen er populær om sommeren blant badeturistene. Det er kafe/kiosk og museum på øya. Det går også ferge ut til Merdø. Det er også fint å padle rundt øya, men bør bare gjøres når det er stille vær.

Hovekilen
Et annet valg når man kommer ut Galtesund er å padle bort til Hovekilen. Dette er en tur på ca. 13 km tur-retur. På Hove finner man campingplass med kiosk. Her er det også mange fine turveier å gå på. Populært blant lokalbefolkningen. Finnes også noen koselige holmer og skjær å padle rundt. Om man vil forlenge turen kan man padle helt inn i enden av kilen og bære kajakken over i Gjærstadvannet. Kort bærestrekning.

Verdens ende
Et annet veivalg er å padle ned Tromøysund. Som regel ganske beskyttet område, men kan blåse litt her også. Når man kommer ned til Eidehavn, kan man padle inn Råna og helt til "Verdens ende" som man kaller innerste ende. Dette er en helt utrolig flott padletur med flere vann og smale mystiske kanaler som frakter oss mellom vannene. En tur som kan anbefales på det sterkeste. Merk her at det er en lang tur om man skal padle frem og tilbake, ca. 32km. (også fint å padle fra Esso stasjonen på Eidehavn om man ikke vil padle så langt.

Tromøy rundt
Dette er en lang tur for den øvede padler (32 km). Man padler i det forholdsvis beskyttede Tromøysund, for deretter å padle ut i et litt værhardt område på utsiden. Ikke uvanlig at der er en del dønninger på utsiden. Tromlingene på utsiden av Tromøya er et flott tursted og egner seg til pauseplass.

Tour the Reddal
La det være sagt med en gang, dette er en lang tur som tar hele dagen. Man starter fra klubben å padler opp elva og tar det vestre utløpet. Man padler forbi Hasseltangen og setter kursen mot Grimstad. Det kan være værhardt på utsiden av Fevik og man bør derfor velge en dag med rolige værforhold. Når man kommer til Grimstad skjærgården padler man seg gjennom flotte sund og blant utrolig fine holmer. Her kan man ta en pause i Grimstad sentrum om man vil handle litt energi til resten av turen. Fra Grimstad padler man videre mot Lillesand. Et lite stykke forbi Grimstad tar man inn i Reddalskanalen. Dette er en av Sørlandets flotteste kanaler og fører deg opp til Landvikvannet. Herfra må man bruke tralle et lite stykke. (er derfor smart å huske å ta med tralla). Man triller kajakken opp til Rorevannet hvor man kan fortsette padleturen. (1-1.5 km å trille). Etter å ha padlet over Rorevannet som er ca. 1 mil langt, så kommer man ut i Nidelva. Man tar da å svinger nedover å kommer ganske snart til Rykene. Her må man fram med tralla igjen å frakte kajakken ned til Helle (ca. 2km på sykkelsti). Fra Helle går turen ned elva til klubbhuset igjen. Dette er en tur som kan anbefales for dem som søker en liten utfordring og liker litt lange turer.

Til slutt er det vært å nevne at ved å ta kajakken på biltaket, så kan man ved å kjøre bare få kilometer komme seg opp i flotte innlandsvann som kan by på flotte omgivelser og spennende dyreliv. Har du padlet turer du kan anbefale som ikke er nevnt her så send gjerne en mail til Astrid så legger hun den inn her.

Sist oppdatert tirsdag 12. august 2008 10:08